Hoamy balloncreaties
Hoamy balloncreaties

Contact & FAQ

 

Contactinformatie

Vaak gestelde vragen kunt u terugvinden op deze pagina. Mocht u toch nog andere vragen hebben of andere informatie wensen, contacteer ons dan via Whatsapp. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kan ons ook bereiken op het nummer 0498/30.56.98
Kempstraat 14
3960 Bree
0498/30.56.98
info@hoamy.be

 
  Vaak gestelde vragen:

  Wij krijgen via vele kanalen vragen, daarom hebben wij gekozen om ons communicatiemiddel via één punt te laten gaan en dat is onze WhatsApp. Het voordeel hiervan is dat je in de chat van WhatsApp al meteen een beperkte catalogus kunt terugvinden waar onze prijzen bij staan. Stuur ons een bericht en wij proberen binnen de 7 dagen te antwoorden. Meestal is dit sneller, maar in drukke periodes kan dit wat langer duren. Heb je geen WhatsApp? Dan mag je ons altijd bellen. Wil je liever een afspraak maken om het ter plaatsen te bespreken? Dat kan ook, bel ons en wij zetten een afspraak voor jullie vast.

  Dit is afhankelijk van verscheidene factoren. Eerst maken we een onderscheid in balloncreaties met helium gevuld (deze zweven) of balloncreaties met lucht gevuld.

  De balloncreaties met helium:
  Wij behandelen onze latexballonnen voor een langere zweeftijd. Echter zijn er verschillende factoren die deze zweeftijd bepalen. De weersomstandigheden hebben de grootste invloed op onze balloncreaties.
  Warmte en zonlicht is nooit goed voor de ballonnen. Bij extreme temperaturen kan de ballon zelfs kapot springen. Bovendien verandert de kleur van de ballonnen door direct zonlicht. De ballonnen krijgen een matte tint. Hoe groter de ballon, hoe langer de zweeftijd, met inachtneming van bovenstaande factoren. Een normale 12" ballon in optimale omstandigheden zweeft 4 tot 7 dagen (binnenshuis).

  Balloncreaties met lucht gevuld
  Deze ballonnen blijven langer mooi dan creaties gevuld met helium. Echter blijven wel dezelfde voorwaarden als bij helium. Extreme temperaturen zijn nooit goed voor ballonnen. Bovendien raden wij ook aan om het vervoermiddel waarmee u uw ballon komt halen altijd zo leeg en proper mogelijk te maken. Ballonnen trekken namelijk zand aan. Wanneer je de ballon in een vuile auto zet en het zand komt tussen uw ballonnen dan kan er door wrijving een minuscuul gaatje ontstaan waardoor de ballon zal krimpen of kapot springen.
  In optimale omstandigheden kunnen deze weken tot zelfs maanden mooi blijven (binnenshuis), maar zoals hierboven vermeld spelen hier veel factoren een rol in en wij geven hier geen garantie op.

  Wij kunnen geen garanties geven, de klant wordt geacht hiervan op de hoogte te zijn.

  Ja dat kan!
  Maar we moeten rekening houden met een aantal factoren.
  Zowel een folieballon als een latexballon krimpt bij koude en zet uit bij warmte. Echter zie je dit fenomeen feller bij folieballonnen. Bovendien krimpen helium ballonnen sneller als luchtgevulde ballonnen.
  Hoe kleiner de ballon, hoe sneller de krimp, hoe sneller de personalisatie blaasjes vertoont en los komt. Dit komt omdat de ballon krimpt en de personalisatie krimpt niet. Bij een grotere maat ballon zal dit fenomeen langzamer gaan en dus ook langer mooi blijven.
  Daarom moet u rekening houden dat bij heliumballonnen de personalisatie soms slechts een dag mooi blijft, wij kunnen geen garantie geven dat deze langer mooi blijft.

  Aangezien we enkel werken op afspraak, verwachten wij dat u de ballon komt ophalen op het afgesproken tijdstip. Indien u dit niet na kunt komen, gelieve ons hiervan op de hoogte te stellen. Mogelijk hebben wij nog afspraken opstaan en deze kunnen dan in het gedrang komen.

  Zorg dat uw auto leeg en proper is om beschadiging aan uw creatie te vermijden. Wanneer uw auto vuil is en er veel zand en dergelijk in ligt dan kunnen deze minuscule gaatjes maken aan uw ballon.

  De meeste creaties kunnen met de auto vervoert worden. Wij melden dit indien dit niet mogelijk is.

  Wij zijn niet verantwoordelijk meer van het moment de ballon onze atelier verlaat.

  Onze cloudbusters zijn gemaakt om te kunnen vervoeren met een auto. Deze kunnen door middel van schroefdraad in twee gedraaid worden. Wij vragen echt er wel steeds om uw auto zo leeg en proper mogelijk te maken. Ballonnen zijn statisch geladen en hierdoor strekken ze zand en vuiligheid aan. Een zandkorreltje wat tussen de ballon geraakt kan wrijving veroorzaken. Hierdoor kan een minuscuul gaatje ontstaan in de ballon en langzaamaan zal de ballon aflopen.
  De zuilen die volledig gevuld zijn met ballonnen raden wij aan om af te halen met een grote camionette. Indien u niet hierover beschikt kan u ze laten leveren mits een meerprijs.
  Wij kunnen geen garantie geven op ballonnen van het moment dat ze onze atelier verlaten. Het transporteren van de ballon is dus geheel op eigen risico.

  Ja, wij leveren een balloncreatie mits een meerprijs. Er is een forfaitaire bedrag van 15€. Dan tellen wij het aantal km heen en terug van ons atelier te Bree. Deze vermenigvuldigen we met 0,80€.

  Wij hebben een ruim assortiment aan kleuren. Hierdoor kan u zelf uw gewenste kleurencombinatie kiezen!

  Wij vragen altijd om zo spoedig mogelijk te bestellen. Indien mogelijk ten laatste een week op voorhand. Dit om er zeker van te zijn dat wij alles op voorraad hebben om uw balloncreaties te maken. Last-minute bestellingen kunnen wij maken wanneer de tijd het ons toe laat. Vooral rond de communieperiode zit onze agenda meestal vol waardoor dit vaak moeilijk wordt. U mag altijd de vraag stellen en wij zullen een eerlijk antwoord geven wat er nog mogelijk is.

  Wij hanteren een waarborg voor het geleende materiaal zoals staanders, gewichten, bogen enz...

  Deze mogen twee maanden gehouden worden. Indien u deze langer wilt, vragen wij om contact met ons op te nemen zodat we kunnen kijken of dit mogelijk is.

  Indien de staanders niet terug gebracht worden rekenen wij een bedrag aan van 10€/week.

  1) Zet je ballon niet in direct zonlicht. De kleuren zullen mat worden en een doorschijnende ballon wordt melkachtig. Wil je dit niet? Dan vraag achter een bubble-ballon. Deze zijn uitstekend van kwaliteit en verkleuren niet. Voor deze ballonnen rekenen wij wel een meerprijs aan.

  2) Zorg dat de ballon in constante temperatuur staat. Dus niet koud/warm. Een ballon krimpt bij koude en zet uit bij warmte. Dit kan wrijving veroorzaken en de ballon kan kapot springen.

  3) Raak de ballon zo weinig mogelijk aan.

  4) Wil je hem een nachtje bewaren om hem de volgende dag cadeau te geven, zet de ballon dan in een donkere ruimte met normale kamertemperatuur.

  Ja, wij maken allerlei creaties waar geld of kleinigheden in verwerkt worden. Het onderwerp moet door een doorgang van 12cm gaan. Dan kan deze verwerkt worden in een balloncreatie.